Київський бізнес-каталог
Форма входа
Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 10
Субота, 12.10.2024, 17:32
Головна » 2009 » Січень » 28 » Бомж виграв суд у Черновецького
Бомж виграв суд у Черновецького
16:17
Відтепер кожний бездомний у Києві має право на безстрокову столичну реєстрацію.


Як повідомляє прес-служба Українського Хельсинського союзу по з прав людини (УХСПЛ), такий висновок можна зробити, ознайомившись із постановою Солом'янського районного суду міста Києва за позовом бездомного Олександра Квашука до Київської міськдержадміністрації (КМДА).


За інформацією правозахисників, у Києві існує єдиний у місті Будинок соціальної опіки Головного управління соціального захисту населення КМДА. Саме цей заклад, згідно із законом, зобов'язаний реєструвати бездомних громадян за своєю юридичною адресою. При цьому реєстрація має здійснюватися на підставі особистого звернення громадян або у разі їхнього виявлення працівниками закладу.


В УХСПЛ відзначили, що 26-річний бездомний киянин О.Квашук, не маючи можливості орендувати або придбати житло, звернувся у Будинок соціальної опіки із заявою, де просив його поселити і зареєструвати. Житло йому надали, проте реєструвати за місцем проживання керівництво Будинку соціальної опіки категорично відмовлялося.


Протягом двох років (2006-2007 рр.) бездомний писав заяви, але їх ігнорували і залишали без відповіді по суті. Проте О.Квашук не здавався і звернувся до Генеральної прокуратури України із заявою про захист прав і свобод.


За інформацією правозахисників, реєстрацію заявнику надали тільки на 14 днів, адже адміністрація Будинку соціального закладу вирішила зареєструвати О.Квашука саме на цей термін, а після закінчення терміну керівництво відмовилося продовжити з ним договір на проживання і силою виселило його. Згодом його знову зареєстрували, але знову тимчасово - на два місяці, а в подальшій реєстрації відмовили.


У підсумку, відзначають в УХСПЛ, бездомний звернувся до Солом'янського районного суду міста Києва, який визнав протиправною відмову у реєстрації. Суд зобов'язав Будинок соціальної опіки надати заявнику місце для проживання, а у разі його відсутності - поставити в чергу на соціальне житло.


Крім того, за даними правозахисників, суд зобов'язав Будинок соціальної опіки Головного управління соціального захисту населення КМДА провести реєстрацію місцепроживання О.Квашука безстроково.


Просмотров: 1172 | Добавил: kyiv_biz | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024Хостинг від uCoz